Δυσαρέσκεια Σαμαρά για το Τάγμα Αζόφ: «Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε»

0
69

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εμφάνισή του μέλους του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στηλιτεύοντας το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη κατά την ομιλία Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία.

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα που έπαιζε το βίντεο με τον στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας και Γιώργος Βαρεμένος.

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής:

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα.»

.ieidiseis

Πηγή: madata.gr