Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο λόγος που νόμιζε ο μηχανοδηγός πως ο σταθμάρχης τον στέλνει σωστά

0
30

Δεν έχουν τέλος τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που είχε ως συνέπεια 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και του Βασίλη Λάμπρόπουλου, από την κατάθεση του επιθεωρητή Λάρισας, διαπιστώνεται πως νωρίτερα την ίδια μέρα η γραμμή ανόδου ήταν κλειστή από το Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, εκείνη την ημέρα η αμαξοστοιχία 63 ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα. Οδηγός ήταν ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62 που συγκρούστηκε με την εμπορική. Στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου αποβιβάζεται από την 63, προκειμένου να παραλάβει την 62 και να την οδηγήσει στην Θεσσαλονίκη.

Στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, γνωρίζει πως η άνοδος είναι κλειστή από το Λιτόχωρο έως τους Νέους Πόρους και πως υπάρχει μονοδρόμηση.

Έτσι, ο μηχανοδηγός όταν γύρισε, μπήκε στην κάθοδο και πιθανόν θεώρησε πως αυτό δεν ήταν από λάθος του σταθμάρχη, αλλά επειδή από εκεί ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει καθώς ο άλλος δρόμος ήταν κλειστός.

Πηγή: madata.gr