Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Θρήνος για τον 41χρονο Πέτρο Γιάμαλη. Απαντήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

0
262

Απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΗΣΑΠ ζητούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ., ενώ θρηνούν για τον 41χρονο συνάδελφό τους Πέτρο Γιάμαλη που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Από την σύγκρουση του ειδικού μηχανήματος έχουν τραυματιστεί ακόμα δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς

Υπενθυμίζεται ότι το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ σημειώθηκε περίπου στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό στον Αγ. Νικόλαο, όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, με αποτέλεσμα την σύγκρουσή του με άλλο συρμό. Το ειδικό μηχάνημα λείανσης, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, ζυγίζει περίπου 15 τόνους και με ταχύτητα περίπου στα 50χλμ/ ώρα, που είχε αναπτύξει, ήταν αδύνατο να σταματήσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλος συρμός για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.  

Τα ερωτήματα γύρω από το δυστύχημα είναι πολλά, σύμφωνα με τα όσα λέει στο newsit.gr o πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.. Συρμοί ακόμα και του ’60 διαθέτουν emergency break σημείωσε ο κ. Ρεβύθης. Μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα εξής: ποιος ήταν υπεύθυνος, ποιες διαδικασίες τηρήθηκαν, γιατί δεν λειτούργησαν τα emergency break και ποιος τα έλεγξε. 

 Με ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ εξέφρασαν την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του 41χρονου συναδέλφου τους, Πέτρου Γιάμαλη, και ζητούν απαντήσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι συνάδελφοι του 41χρονου κάνουν λόγο για έναν έμπειρο εργοδηγό που αγαπούσε την δουλειά του. 

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 41χρονου και καλεί την διοίκηση να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Επίσης, εύχονται ταχεία ανάρρωση και στους άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι τραυματίστηκαν.  

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:
Θέμα: Απαντήσεις για θέματα ασφάλειας πρέπει να δώσει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας .

Θανατηφόρο ατύχημα, με θύμα έναν 41χρονο συνάδελφό μας, σημειώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) της ΣΤΑ.ΣΥ, στο ύψος του σταθμού Αγίου Νικολάου.

Ο αδικοχαμένος Πέτρος Γιάμαλης, ένας εξαιρετικά έμπειρος και αγαπητός σε όλους συνάδελφος, με μεγάλη αγάπη για τη ζωή και τη δουλειά του, ήταν εργοδηγός στη Γραμμή. Ακόμα, τραυματίστηκαν τρεις συνάδελφοι, εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Από τη πρώτη στιγμή μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας βρέθηκαν στο σημείο και συνομίλησαν με συναδέλφους, που τους ενημέρωσαν, για το δυστύχημα.

Από όσα έχουν γίνει, μέχρι τώρα γνωστά, φαίνεται ότι το ειδικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Για να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία του τοποθετήθηκε ένας συρμός απέναντί του, ώστε να προκληθεί τεχνητή σύγκρουση.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ πενθεί για τον συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη και συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα στους οικείους του. Επίσης ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους συναδέλφους.

Παράλληλα, απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και καλούμε την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα:

Ελέγχθηκε και από ποιόν φορέα το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας;
Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;
Η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας;
Είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν βλάβη το συγκεκριμένο μηχάνημα ;
Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων. Η ανοχή τελείωσε…..»

 Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: madata.gr