Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Το βαγόνι θα έφθανε στον Πειραιά – Κανονικά τα δρομολόγια

0
67

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις γραμμές του Ηλεκτρικού, που είχε διακοπεί μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και στοίχισε τη ζωή σε έναν 41χρονο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 04:05 στη γραμμή 1 του Μετρό, όταν ειδική μηχανή λείανσης παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, λόγω και της κατηφορικής κλίσης της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική μηχανή λείανσης, η οποία είχε ξεκινήσει από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα.

Η μηχανή λείανσης συγκρούστηκε με συρμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην περιοχή της Αττικής, για να σταματήσει την πορεία της.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, το ειδικό μηχάνημα λείανσης, ξεκινώντας την πορεία του από την Κηφισιά, διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα στα σύστημα πέδησης (φρένα) με αποτέλεσμα να αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα, λόγω της κατηφορικής κλίσης της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Όπως τόνισε, εάν δεν το σταματούσε ο συρμός που είχε τοποθετηθεί μεταξύ των σταθμών Αγ. Νικολάου και Αττικής, προκειμένου να ανακόψει την πορεία του, θα έφθανε στον Πειραιά και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, επέβαιναν επτά εργαζόμενοι. «Κάποιοι πήδηξαν στον σταθμό του Ν. Ηρακλείου προκειμένου να σωθούν… όμως χάσαμε τον συνάδελφο μας, ήταν μαζί με τον οδηγό» είπε.

«Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας στο μηχάνημα.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

Κανονικά τα δρομολόγια
Η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό: Πειραιάς – Κηφισιά αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

Πηγή: madata.gr