Αιχμές Ιερώνυμου προς Μητσοτάκη, μέσω Τσίπρα

0
64

Εν όψει της απογευματινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα της θείας λειτουργίας και της θείας κοινωνίας εν μέσω πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στη κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος, αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που αναλογεί στην Εκκλησία. Ωστόσο, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την εκτίμηση ότι η Πολιτεία έπρεπε προ πολλού να αναλάβει την ευθύνη, ανακοινώνοντας την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθόδοξων εκκλησιών.

Επί της ουσίας, διά της επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε να επιχειρεί να αποτινάξει τις ευθύνες από την Εκκλησία, επιρρίπτοντάς τις στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα είχε συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και την περασμένη Δευτέρα, όπου και δεν έλαβε κανένα μέτρο. Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα της περασμένης Τετάρτης έστειλε το πρώτο μήνυμα στην Εκκλησία ότι τα «θρησκευτικά καθήκοντα θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα» ενώ χθες επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε εκ νέου οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Πηγή: madata.gr