ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες Βαρουφάκη – Η ανάρτηση Χρυσοχοΐδη και η απάντηση του ΜέΡΑ25

0
47

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από τις καταγγελίες που έκανε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης για επεισόδιο με αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: “Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), μετά τις καταγγελίες του Γραμματέα του ‘ΜΕΡΑ 25’ για επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών”.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο για “ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία” και στη συνέχεια λέει, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Εφετείο: “Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότωφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας. Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη”.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι “οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.”.

(1/2) — Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (@chrisochoidis) October 7, 2020

Ωστόσο, το ΜέΡΑ25 επανήλθε κατηγορώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι “καλύπτοντας απολύτως την επίθεση σε απλούς πολίτες, κόμματα, βουλευτές και οργανώσεις στέλνει σαφές σήμα ότι η συνθήκη της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραμείνει μη-κανονική, στο έλεος των θεσμικών εκτροπών του, για όσο κατέχει αυτή τη θέση”. Και καταλήγει με την επισήμανση: “Να παραιτηθεί”.

Τι κατήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε βαρύτατη καταγγελία σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο την ώρα που ανακοινωνόταν η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, προέβη ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας, μάλιστα και αντίδραση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε με αναρτήσεις του στα social media, o Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε χυδαία επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜεΡΑ25, «φού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνευσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι”. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά».

Μάλιστα, στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γράφοντας: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό – το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού».

Συμπλήρωσε δε απευθυνόμενος στον υπουργό: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».

Φαίνεται ότι οι καταγγελίες Βαρουφάκη είχαν αποτέλεσμα, καθώς από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), μετά τις καταγγελίες του Γραμματέα του “ΜΕΡΑ 25” για επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών».

Πηγή: madata.gr