Εφιαλτικό σενάριο με 85.000 νεκρούς από κορονοιό το χειμώνα στη Βρετανία

0
64

Έως και 85.000 νεκρούς από το νέο κορωνοϊό ενδέχεται να θρηνήσει το χειμώνα η Βρετανία. 

Αυτό είναι το λογικό χειρότερο σενάριο, που περιλαμβάνεται σε έκθεση εμπειρογνωμόνων της SAGE, η οποία διέρρευσε. 

Σύμφωνα με την εκπομπή του BBC Newsnight, η έκθεση αναφέρει πως ενδέχεται να καταγραφούν 81.000 θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία, άλλοι 2.600 στη Σκωτία και 1.900 στη Βόρεια Ιρλανδία.

H έκθεση, που αποσκοπεί στην καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών Υγείας και των Αρχών, αναφέρει ακόμη πως μπορεί να επανέλθουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα – που θα παραμείνουν σε ισχύ πιθανώς μέχρι τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους – αλλά τα σχολεία πιθανότατα θα παραμείνουν ανοικτά μετά και τις σχετικές εκκλήσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στους γονείς των μαθητών.

Όπως υπογραμμίζεται μάλιστα όσα περιέχονται σ’ αυτήν είναι «σενάρια κι όχι προβλέψεις».

Ορισμένοι, ωστόσο, θεωρούν ότι το υπολογιστικό μοντέλο και κάποιες από τις εικασίες του ίσως να είναι ήδη ξεπερασμένα. Μέχρι χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου, η Βρετανία μετρούσε 41.486 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Σχολιάζοντας την έκθεση, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου».

«Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», κατέληξε. 

topontiki

Πηγή: madata.gr