Εύσημα Ξανθού στον Σωτήρη Τσιόδρα: Άφησε αποτύπωμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας

0
90

Εύσημα στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα αποδίδει ο Ανδρέας Ξανθός για το έργο του στην αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά την κριτική που δέχθηκε ο διακεκριμένος καθηγητής, και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέως υπουργός Υγείας σε άρθρο του στα Νέα επισημαίνει ότι ο κ. Τσιόδρας άφησε «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας.

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένας λοιμωξιολόγος υψηλού επιστημινικού κύρους, ανέλαβε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης να εκπροσωπήσει την πολιτεία και όχι την κυβέρνηση, στον άχαρο και επισφαλή ρόλο της καθημερινής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Και ανταποκρίθηκε απόλυτα σ’ αυτό το καθήκον, με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας» επισημαίνει.

Ο κ. Ξανθός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας, αλλά και το ‘’αποτύπωμα’’ αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση». 

«Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή: madata.gr