Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου: Αυτή τη φορά δεν θα είναι ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

0
67

Επιθετικός και δίχως καμία θέληση για διάλογο με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, μετά τη συνάντησή τους.

«Aν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί χωρίς να διστάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο χωρίς να διστάσουμε αν η Ελλάδα κλιμακώσει τις εντάσεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters υποστήριξε ότι η χώρα του είναι ανοικτή στο διάλογο για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει γίνει κακομαθημένη με την υποστήριξη της ΕΕ», είπε ο τούρκος υπουργός, υποστηρίζοντας ότι «δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση, αλλά η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι».

«Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει έναν αντικειμενικό ρόλο, αλλά αυτές οι προσπάθειες δέχονται την αντίδραση της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακή διοίκησης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά, του ο γερμανός ΥΠΕΞ,  Χάικο Μάας, είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο και συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κρίσιμο σημείο των σχέσεων της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες. «Ας μην ξεγελιόμαστε η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο και όχι στρατιωτική επίλυση των διαφορών». Τόνισε δε ότι «οι σχέσει ΕΕ – Τουρκίας δεν πάνε καλά», με τον Μ. Τσαβούσογλου να απαντά ότι αυτό δεν απασχολεί την Άγκυρα, η οποία δεν πρόκειται να δεχθεί όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: madata.gr