Έγιναν 19.830 αιτήσεις στον 4ο γύρο της επιστρεπτέας σε πέντε ώρες-Τη Δευτέρα οι πρώτες πληρωμές

0
51

Σε 19.830 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που εισήλθαν στην πλατφόρμα της  ΑΑΔΕ και υπέβαλαν αιτήσεις για τον τέταρτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής,μέσα σε διάστημα πέντε ωρών.

 Ηπρώτη πληρωμή για τις επιχειρήσεις που θα υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ,αφού ολοκληρωθεί η σχετική επεξεργασία από την Ανεξάρτητη Αρχή ενώ  η επόμενη πληρωμή σχεδιάζεται να γίνει περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα MyBusinessSupport, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τζίρου με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν το 2020 κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

H νέα Επιστρεπτέα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ( με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020) και να μην έχουν μπει σε αδράνεια ή σε πτώχευση.

Για πρώτη φορά στους δικαιούχου περιλαμβάνονται ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο και ταμειακή μηχανής, στους οποίους χορηγούνται 1.000 ευρώ, ενώ 2.000 ευρώ θα λάβουν όσοι έκλεισαν με κρατική εντολή.

Προϋπόθεση να έχει καταγραφεί φέτος τζίρος τουλάχιστον 300 ευρώ. Για τους πληττόμενους απαιτείται και να καταγράφουν μείωση τζίρου 20%, με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσουν πριν κάνουν την αίτηση στο aade.gr/mybusinesssupport.

Το 50% δεν επιστρέφεται στο δημόσιο, με τον όρο όμως της διατήρησης ίδιου αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις με προσωπικό, έως τον Μάρτιο του 2021.  Το υπόλοιπο 50% προβλέπεται να επιστραφεί σε 40 δόσεις από 2022 έως 2025, με άτοκη περίοδο χάριτος έως Δεκέμβριο του 2021 και ετήσιο επιτόκιο 7,4% από το 2022.

Η ένταξη εξαρτάται από τον ΚΑΔ που ήταν ενεργός στις 5 Νοεμβρίου 2020.  

Πηγή: madata.gr