Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Μιλάει η άρση απορρήτου – Λίστα με 25 υπόπτους έχει η ΕΛ.ΑΣ

0
59

Από το μικροσκόπιο των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών περνούν τις τελευταίες ώρες τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός ενεργοποιημένων κινητών την επίμαχη ώρα από την κεραία εκπομπής της περιοχής και πλέον οι αστυνομικοί ξεκαθαρίζουν ποια από αυτά δεν «δικαιολογούν» την παρουσία των κατόχων τους στο οικοδομικό τετράγωνο, που βρίσκεται και το σπίτι του πιλότου.

Ακόμα και στην περίπτωση που οι δράστες χρησιμοποίησαν «επιχειρησιακά» κινητά, ο εντοπισμός τους από τους αστυνομικούς θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της εξιχνίασης.

Γλυκά Νερά: Το σκίτσο του δράστη και οι δηλώσεις του συζύγου της Καρολάιν


Καλλιακμάνης: Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

O πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας των Γλυκών Νερών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η υπόθεση έχει πολλά ανοικτά ερωτήματα.

Αρχικά, μιλώντας στο Mega, σχολίασε το ενδεχόμενο ύπαρξης σκίτσου για έναν από τους δράστες: «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό με το σκίτσο. Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοια σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν. Άρα δεν έχω ελπίδα από το σκίτσο. Σημαντικό στοιχείο είναι ο τόπος του εγκλήματος. Εκεί είναι το ζητούμενο αν υπάρχει DNA. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ληστεία μετά φόνου. Το πώς έδρασαν οι δράστες, ο χρόνος που έμειναν μέσα στην κατοικία».

Αναφορικά με το τι έγινε μέσα στο σπίτι, τόνισε: «Το μωρό ήταν πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στην μαμά. Ο δολοφόνος δολοφόνησε την 20χρονη ενώ ήταν το μωράκι δίπλα. Εκτός εάν την δολοφόνησαν και το έβαλαν μετά δίπλα της το μωράκι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Προσπαθείς να κάνεις εικόνα τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκεί» πρόσθεσε.

Τέλος, δήλωσε πως μόλις οι αστυνομικοί έλυσαν τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν, αυτός σηκώθηκε και άρχισε να κλαίει δίπλα στην γυναίκα του, ενώ μετά πήρε αγκαλιά το μωρό του.

 

Στο πιο κομβικό σημείο βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με το ΟPEN, από τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις περιγραφές του 32χρονου συζύγου του θύματος, οι αξιωματικοί έχουν φτιάξει μια λίστα 25 υπόπτων. Σημειώνεται ότι αρχικά στο “μικροσκόπιο” των αρχών είχαν μπει τουλάχιστον 150 σεσημασμένοι κακοποιοί. Από τη Δευτέρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ξεκινήσει μια νέα εξειδικευμένη μελέτη που θα αναλύσει τα μείγματα DNA που έχουν εντοπίσει έως τώρα οι Αρχές, ενώ το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο πληροφοριοδοτών και σε συνεργασία με το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας ερευνά τη δράση συγκεκριμένων ανθρώπων εκείνες τις ημέρες, διάστημα κατά το οποίο ίσχυαν περιοριστικά μέτρα λόγω lockdown. Παράλληλα, επιμένουν να ερευνούν τις πρόσφατες αποφυλακίσεις, δίνοντας έμφαση σε κακοποιούς, το modus operandi των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης.

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται τουλάχιστον τρία ύποπτα οχήματα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ωστόσο ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί αν είναι ένα από αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Τα λένε ακόμα ύποπτα γιατί ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει εάν πρόκειται για τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, ενώ δεν έχουν εντοπίσει ακόμα και την πινακίδα των οχημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει δηλωθεί κάποια κλοπή. Ένα από τα βασικά σενάρια που διερευνούν είναι να πρόκειται για ομάδα κακοποιών που ήξερε να κινείται στη συγκεκριμένη αραιοκατοικημένη περιοχή των Γλυκών Νερών κι έτσι δεν καταγράφηκαν σε κάμερα.

Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο οι δράστες να έφτασαν στη μεζονέτα πεζοί έχοντας αφήσει πιο μακριά το όχημά που χρησιμοποίησαν προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες, και να φορούσαν ειδικά για ρούχα να αποφύγουν να αφήσουν το οποιοδήποτε ίχνος. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και το βίντεο που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», από την οδό Διαδόχου Παύλου, πολύ κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και να στρίβει αριστερά διασχίζοντας την κάθετα στις 3.36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου. Δύο ώρες περίπου μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, το ίδιο αυτοκίνητο βγαίνει ξανά από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και στρίβει με κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή.

Πάντως, από την εξέταση των καμερών, τα πρώτα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και από τις μέχρι τώρα εξετάσεις πειστηρίων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την άφιξη, τη διαφυγή και τις κινήσεις των δραστών.

Θέμα χρόνου η σύλληψη του δολοφόνου

Ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι τα «ορφανά» δείγματα DNA από τη σοφίτα της τραγωδίας. Το εν λόγω στοιχείο επιβεβαιώνει την παρουσία άλλων ατόμων, πέραν της Καρολάιν και του συζύγου της, μέσα στο σπίτι. Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε δηλώσεις του ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δολοφόνου στα Γλυκά Νερά.

Ωστόσο, προς το παρόν, τα DNA δεν ταυτοποιούνται με την Τράπεζα Δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το γενετικό υλικό δεν είναι σεσημασμένος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εύρημα τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των αξιοποιήσιμων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Στο άμεσο μέλλον και ενώ θα έχουν προχωρήσει οι έρευνες, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News της Κυριακής, η αστυνομία θα περάσει στο στάδιο των προσαγωγών. Το DNA πρόκειται να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας και αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό στοιχείο ενοχής.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα προηγηθεί μια χρονοβόρα ερευνητική διαδικασία, προκειμένου να αποκλειστούν πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με το ζευγάρι, είχαν επισκεφτεί τη μεζονέτα και ίσως εκεί άφησαν το γενετικό τους υλικό σε επίμαχα σημεία, κυρίως στην κρεβατοκάμαρα της σοφίτας, όπου συνέβησαν όλα.

Τα σημεία, στα οποία βρήκαν γενετικό υλικό οι ειδικοί των εργαστηρίων που έκαναν στην κυριολεξία «φύλλο και φτερό» τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, «προδίδουν» την παρουσία άγνωστου προσώπου στη σοφίτα, μένει να φανεί αν είναι το DNA των δραστών.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Real News, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων σχετικά με το υλικό που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης μητέρας, καθώς ενδέχεται από εκεί να προκύψει το γενετικό υλικό του δράστη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 20χρονη φαίνεται αρχικά να πάλεψε με τον δολοφόνο της, καθώς διαπιστώθηκε πως φέρει ελαφρά αμυντικά τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπό της.

Πηγή: madata.gr