Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Νέο άδειασμα για την σύμβουλο ψυχικής υγείας της Καρολάιν

0
19

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που στοίχισε τη ζωή στην 20χρονη Καρολάιν δεν έχει βρει ακόμα τη λύση του αλλά απασχολεί καθημερινά την επικαιρότητα.

 Τελευταία εξέλιξη ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ο οποίος ζήτησε από τη φερόμενη ως ψυχολόγο της αδικοχαμένης κοπέλας το πτυχίο της που όπως όλα έδειξαν τελικά δεν κατέχει. Μετά τον Σύλλογο όμως «αδειάζει» τη σύμβουλο υγείας και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής» μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.

Όπως τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Εύα Μεταλλίδη η σύμβουλος της άτυχης Καρολάιν δεν υπήρξε ποτέ μέλος του επίσημου επαγγελματικού επιστημονικού φορέα των συμβούλων ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

 
«Με αφορμή τη δημοσιότητα που έχει δοθεί στην υπόθεση, εμείς θέλουμε να καταδικάσουμε την παραβίαση του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, όσον αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου» σημείωσε η κυρία Μεταλλίδη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

«Δεν γίνεται να αποκαλύπτονται πτυχές της προσωπικής της ζωής» κατέληξε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

 Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου.

Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

 Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας».

Πηγή: madata.gr