Εισαγγελική έρευνα για καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθηνών για παρενόχληση από καθηγητή

0
56

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει η καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που δημοσιοποιήθηκαν αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρεται πως τα περιστατικά είναι πολλά, ενώ καταγράφεται ένα που φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής προ κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, κατά τη διάρκεια εξέτασης ο καθηγητής εμφανίζεται να προσπαθούσε επίμονα να προσεγγίσει ένα φοιτητή ενώ κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε για ώρα το πάσο του προφανώς για να συγκρατήσει το όνομά του.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο καθηγητής έστειλε στο φοιτητή αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ». Στη συνέχεια οι φοιτητές περιγράφουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του καθηγητή «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα να τον κόψει με 2 στο μάθημα. Στην ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής.

news

Πηγή: madata.gr