Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, αυτός είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στη γη

0
130

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, αγόρασε το Twitter έναντι του αστρονομικού ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι ανάστατοι για τις αλλαγές που πρόκειται να υπάρξουν, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε και ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ που δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο.
Το Twitter είναι ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρίσκεται πια στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για την μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, όμως, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη νέα εποχή του μέσου και του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί, καθώς ο Έλον Μασκ έχει προειδοποιήσει για σημαντικές αλλαγές.

Ο ίδιος μέσω ανακοίνωσής του έκανε λόγο για ένα πιο ελεύθερο μέσο.

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της SpaceX, διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει ένας άνθρωπος που ελέγχει μερικές από τις σημαντικότερες πλατφόρμες στα media, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις υπόγειες μετακινήσεις, στα ιδιωτικά ταξίδια στο διάστημα, στα τσιπ για εγκεφάλους και στις μπαταρίες. Έχει περιουσία 270 δισ. δολαρίων –που τον κάνει τον πλουσιότερο στη γη- και περισσότερα από 111.000 άτομα που δουλεύουν για αυτόν. Το Axios δίνει στον Elon Musk τον τίτλο του ισχυρότερου ανθρώπου της Αμερικής, αν και είναι αμφίβολο εάν υπάρχει κάποιος ανά τον πλανήτη που μπορεί να τον ξεπεράσει.

Έπειτα και από τη συμφωνία που έκλεισε για την εξαγορά του Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων, δεν υπάρχει κανένας –ίσως πέραν του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το Axios-  που έχει περισσότερη δύναμη στο επιχειρείν και τον πολιτισμό.

«Είναι δύσκολο να βρεθεί οποιοσδήποτε στην ιστορία που είχε τόσο μεγάλη επιρροή σε τόσο πολλούς τομείς με μεγάλη σημασία», τονίζουν οι συντάκτες του αμερικανικού σάιτ.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:

–          Ο Musk έχει περιουσία 270 δισ. δολαρίων.

–          Οι εταιρείες του (Tesla, SpaceX, Neuralink και Boring Company) απασχολούν 111.000 άτομα, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τώρα και οι 7.500 της Twitter.  

–          84,2 εκατ. άτομα τον ακολουθούν στο Twitter, καθώς είναι ο 8ος σε followers λογαριασμός της πλατφόρμας.

–          Είναι ο δισεκατομμυριούχος για τον οποίο μιλά ο κόσμος περισσότερο, με 7 εκατ. mentions στα social media το τελευταίο τρίμηνο, απέχοντας κατά πολύ από τον επόμενο (ο Bill Gates έχει, αντίστοιχα, 2 εκατ. mentions).

«Είτε τον αγαπάτε είτε τον μισείτε, έχει βάλει στα χέρια του το feed σας στο Twitter, το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, ένα υπόγειο τούνελ για να το οδηγήσετε, το εισιτήριό σας για τον Άρη και ένα τσιπ στον εγκέφαλό σας για να αποθηκεύσει τις μνήμες σας», όπως γράφει το Axios.

moneyreview.gr 

Πηγή: madata.gr