Έκκληση για βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας από τους Γιατρούς του Κόσμου

0
59

Αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας, οι Γιατροί του Κόσμου ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές προκειμένου να οργανώσουν την την αποστολή τους προσφέροντας βοήθεια στους κατοίκους. Έχοντας την εμπειρία από προηγούμενες αποστολές εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για την υγεία των κατοίκων.

Η εννεαμελής ομάδα ξεκίνησε από την Αθήνα και έφτασε το Σάββατο 6 Μαρτίου στην Ελασσόνα, μεταφέροντας υλική βοήθεια (σκηνές, υποστρώματα, υπνόσακους, κουβέρτες, μάσκες, ιατρικά & παρα-ιατρικά αναλώσιμα κλπ) που μοίρασε σε όσους ανθρώπους έμεναν έξω από τα σπίτια τους είτε λόγω της καταστροφής είτε της μεγάλης αγωνίας και φόβου που υπήρχε. 

Η ομάδα, βρέθηκε δίπλα σε ανθρώπους φοβισμένους και ταλαιπωρημένους. Ο φόβος, η αγωνία αλλά και ο θυμός είναι ίδιοι παντού σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Οι κίνδυνοι για την υγεία επίσης. Όμως αυτή τη φορά υπήρχε και ο κίνδυνος της πανδημίας, με τον οποίο ζούμε όλοι ένα χρόνο τώρα.

Το έργο ξεκίνησε από τον καταυλισμό στο Δαμάσι όπου έχουν στηθεί σκηνές για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά για την προστασία του κόσμου και πραγματοποιήθηκε συνεργασία με άλλες ομάδες ώστε η βοήθεια να φτάσει σε ακόμα περισσότερους. Εξέτασαν τον κόσμο, να είναι πρώτα από όλα καλά στην υγεία του και μίλησαν μαζί του για το φόβο και την ανασφάλεια που νιώθει για το μέλλον. Η ψυχική υγεία κλονίζεται σε αυτές τις συνθήκες αμέσως.

Η δράση συνεχίστηκε στα γύρω χωριά της περιοχής, συναντώντας παντού κατεστραμμένα σπίτια. Στο Μεσοχώρι, στο Βλαχογιάννι, στο Αμούρι, στο Πραιτώρι, στη Μαγούλα και στο Δομένικο, από σπίτι σε σπίτι οι κάτοικοι υποδέχτηκαν το κλιμάκιο με ανακούφιση. Μίλησε με τον κόσμο, τους εξέτασε και κατέγραψε τις ανάγκες για περαιτέρω βοήθεια.

“Καθώς οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται, κάνουμε αυτό που μάθαμε τόσα χρόνια στο πεδίο. Να παραμένουμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Να μη μείνει κανείς μόνος του”, αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Στήριξε εσύ τις δράσεις τους για να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα, κάνοντας μια δωρεά εδώ: https://mdmgreece.gr/dorees/kane-mia-dorea/.

Πηγή: madata.gr