Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα – Η επίσημη δήλωση

0
61

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προκήρτυξη των εθνικών εκλογών 2023, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Βέβαια, όλες οι – μέχρι στιγμής – πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου και η Βουλή πρόκειται να διαλυθεί στις 10 Μαρτίου.

Έτσι, λοιπόν, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπόσχεται πως δεν θα περιμένουμε για πολλές ώρες μέχρι να έχουμε ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή στο 80%. Μάλιστα, ενδέχεται να γνωρίζουμε νωρίς και το τι πρόκειται να γίνει με τους σταυρούς – ποιοι εκλέγονται και ποιοι όχι στη νέα σύνθεση της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, τόνισε ότι θα διατεθούν 25.000 τάμπλετ μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Τι είπε για την επόμενη ημέρα των εκλογών
Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει ξανά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – αν η επόμενη μέρα των εκλογών αναδείξει εκ νέου τη Ν.Δ – ή θα επιλέξει να δοκιμαστεί και σε άλλον τομέα, ο Κυρ. Πιερρακάκης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί… Από εκεί και πέρα, η στελέχωση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και η δική μου επιθυμία είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε όποιο πεδίο μου ζητηθεί».

Πηγή: madata.gr