Έκτακτο: Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς. Νεκρό το ένα μέλος πληρώματος

0
105

Συνετρίβη το ελικόπτερο του οποίου η τύχη αγννούνταν σε περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Νεκρό εντοπίστηκε κατά πληροφορίες το ένα από τα έξι μέλη του ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ, που χάθηκε από τα ραντάρ στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η άτρακτος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, εντός του FIR της Ρώμης.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο κατά πληροφορίες άνηκε στη δύναμη μίας καναδέζικης φρεγάτας, η οποία είναι μέλος της Νατοοικής δύναμης που περιπολεί στη Νότια Μεσόγειο.

Μη διασταυρούμενες, ακόμη, πληροφορίες, αναφέρουν πως στην έρευνα διάσωσης συμμετέχουν μία ιταλική, μία τουρκική και μία καναδική φρεγάτα.

Το ελικόπτερο πετούσε εντός του ιταλικού FIR και είχε απονηωθεί από φρεγάτα. Το ελικόπτερο συμμετείχε στη νατοϊκή δράση SΝΜG2 και πληροφορίες αναφέρουν ότι χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας το περιστατικό συνέβη στις 20:15 όταν το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ. Πρόκειται για ελικόπτερο που απονηώθηκε από την καναδική φρεγάτα Φρεντέρικτον.

Η περιοχή που κατέπεσε, ωστόσο δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης και συγκεκριμένα κατάπεσε 20 ν.μ εκτός του ελληνικού FIR.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν 6 άτομα. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκε το κουφάρι του ελικοπτέρου και ένας νεκρός από το πλήρωμα.

Πηγή: madata.gr