Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ λένε 8 στους 10 αμερικανοί σε δημοσκόπηση

0
73

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ για οκτώ στους 10 ψηφοφόρους. 

Η άποψη αυτή αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση του δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, που διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και περισσότερους από 100.000 θανάτους από κορωνοϊό.

Το 63% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ ή σχετικά πολύ ότι ή κάποιος στην οικογένειά τους θα μπορούσε να αρρωστήσει από Covid-19. Το ποσοστό είναι μειωμένο από το 73% του Απριλίου, με μεγάλο μέρος της μείωσης της ανησυχίας να προέρχεται από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι.

Περίπου το 46% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας ως «κακή», το υψηλότερο ποσοστό σε αυτό το ερώτημα από τον Σεπτέμβριο του 2012. Περίπου το ένα τρίτο, το 31%, δήλωσε ότι ήταν «απλώς μἐτρια», ενώ το 17% είπε ότι η οικονομία ήταν καλή και το 5% την χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Σε εθνικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν ήταν μπροστά από τον Τραμπ κατά 7 μονάδες στη δημοσκόπηση του NBC-Wall Street Journal, με ποσοστό 49% έναντι 42%. Αυτή η εικόνα παραμένει αμετάβλητη από τον Απρίλιο.

topontiki

Πηγή: madata.gr