Εκτοξεύθηκε ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία

0
135

Θερίζει ο νέος κορονοϊός στην Ισπανία, όπου οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% μέσα σε ένα 24ωρο. Την ίδια στιγμή η χώρα της Ιβηρικής τίθεται από την προσεχή Δευτέρα (16.03.2020) σε καραντίνα στα χνάρια της Ιταλίας.

Ο νεότερος απολογισμός είναι δραματικός, καθώς οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 190, από 120 την Παρασκευή (13.03.2020). Ταυτόχρονα, εκτοξεύθηκε κι ο αριθμός των κρουσμάτων πάνω από τα 5.000.

Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από την 16η Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα (16.03.2020) στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Κορονοϊός: Νορβηγία

Η Νορβηγία θα κλείσει προσωρινά όλα της τα αεροδρόμια από την Δευτέρα (07.00 GMT) στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Ερνα Σόλμπεργκ.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει την οικονομία της χώρας, η οποία πλήττεται από την διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων και ότι θα επιδιώξει την εισαγωγή ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κορονοϊός: 2.226 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Αντονι Φάουτσι (Anthony Fauci) δήλωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 2.226 κρούσματα του κορονοϊού, αλλά η επιδημία δεν έχει ακόμη φθάσει στην κορύφωσή της.

Ο διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases δήλωσε επίσης ότι η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Ντόναλντ Τραμπ σημαίνει “επιστράτευση όλων των μηχανισμών” για την επιτάχυνση των ιατρικών τεστ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας.

www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr