ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση συμμορίας κοκαΐνης – Εμπλοκή 36χρονου με Ξηρό και Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

0
48

Λαβράκι έκρυβε η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Αθήνα.
του Θεοδόση Π. ΠάνουΈνας μάλιστα από τους συλληφθέντες παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς το 2015 είχε απασχολήσει την ΔΑΕΒ για την σχέση με του με τον Χρ. Ξηρόκαι την ,Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
 
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του real.gr, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όταν συνέλαβαν τον 36χρονο Αλβανό υπήκοο και τους τρεις συνεργούς του, πληκτρολόγησαν στη βάση δεδομένων το όνομα του Μ. Β. και τα συστήματα χτύπησαν «κόκκινο».

Τα όνομα του 36χρονου πια διακινητή ποσότητας 10 κιλών κοκαΐνης υπήρχε στον απόρρητο φάκελο με την εξάρθρωση της ένοπλης ομάδας παρακλάδι των «Πυρήνων της Φωτιάς» που είχε οργανώσει την απόδραση του μέλους της «17.Ν» Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές, προκειμένου αυτός μαζί με τους συνεργούς του να στήσουν την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» τον Μάιο του 2015. 
Το σχέδιο «Γοργοπόταμος», είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το παρακλάδι των «Πυρήνων», με συντονιστή των Χρ. Ξηρό να ανατινάξει με αυτοσχέδιο μπαζούκα τον τοίχο του Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που κρατούνταν εκείνη την εποχή τα υπόλοιπα μέλη της «Συνομωσίας», ώστε να τους απελευθερώσουν.

Τότε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε καταφέρει και είχε συλλάβει ολόκληρη την ομάδα, ανάμεσα τους ακόμα κι έναν απόστρατο ΕΚΑμίτη, αλλά και τον Αλβανό υπήκοο που προαναφέραμε, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν 29 ετών.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη έπειτα από αναζητήσεις που είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς είχαν προκύψει στοιχεία εμπλοκής σε βάρος του και συγκεκριμένα πως βοηθούσε τις δυο «Αμαζόνες» της οργάνωσης προκειμένου να τροφοδοτούν με υλικά τον Χρ. Ξηρό, ώστε να κατασκευάσει τον μηχανισμό που θα έριχνε τον τοίχο του Κορυδαλλού και θα άνοιγε έτσι την «πόρτα» προς την ελευθερία των μελών της «Συνωμοσίας της Φωτιάς».

Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι οι δύο κοπέλες που μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε διάφορα σημεία της Αττικής, αλλά και στην επαρχία, είχαν σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και ουσιαστικά προετοίμαζαν ένα ηχηρό τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα είχε υποστηρίξει πως όταν κατάλαβε πως οι δυο κοπέλες οπλοφορούσαν, αμέσως τις εγκατέλειψε γιατί δεν ήθελε να μπλέξει με παρανομίες !!!

Τελικά προφυλακίστηκε και εξέτισε ποινή φυλάκισης και όταν πια αποφυλακίστηκε είπε εκ νέου να μην μπλέξει με… παρανομίες ασχολούμενος με την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και μάλιστα στην χονδρική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό και τελικά κατάφεραν να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έκανε «πάσα» 5 κιλά κοκαΐνης σε χονδρέμπορο διακινητή, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Συνολικά στην κατοχή του συγκεκριμένου προσώπου και των συνεργών του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 10 κιλά κοκαΐνης και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πηγή: madata.gr