ΕΛΑΣ: Δεν αστυνομεύουμε τις δραστηριότητες των πολιτών

0
112

Η Ελληνική Αστυνομία δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Η δήλωση του κ. Χρονόπουλου απαντά ουσιαστικά σε αναφορές που έγιναν το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, από συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον γγ του Σωματείου των Ειδικών φρουρών Αττικής, ο οποίος είπε ότι το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία θα κάνει περιπολίες στις παραλίες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ..ΑΣ, στην δήλωση του επισημαίνει ότι η αστυνομία «είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος» και σε ότι αφορά στον κορωνοϊό ο ρόλος της είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνα, είτε με συζήτηση.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρονόπουλου αναφέρει:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

topontiki

Πηγή: madata.gr