Έλληνας γιατρός στην Αγγλία αποκαλύπτει: Λέμε ότι όλα γίνονται καλύτερα το εξωτερικό αλλά δεν ισχύει

0
62

Ένας Έλληνας γιατρός που ζει και εργάζεται στην Αγγλία και νόσησε από τον κορονοϊό μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η Βρετανία βρίσκεται στο ιατρικό και όχι μόνο επίκεντρο, ύστερα από τα νέα για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε και προβληματίζει τους ειδικούς καθώς δείχνει να είναι κατά 70% περισσότερο μεταδοτικός.

Ο Eμμανουήλ Νικολούσης, αιματολόγος και ειδικός στις μεταμοσχεύσεις μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Open και τόνισε πως «δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος στην Αγγλία. Υπήρχε μία ευφορία ότι είχαμε από τους πρώτους το εμβόλιο, όμως δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Ήταν πολλοί αυτοί που πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε λόγω του εμβολίου, αλλά δεν είναι έτσι. Τα νέα μέτρα από τον Τζόνσον, έφεραν αντιδράσεις».

Μάλιστα τόνισε πως η κατάσταση σε υγειονομικό επίπεδο δεν διαφέρει και παλί από την Ελλάδα και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να θεωρούμε πως όλα είναι καλύτερα στο εξωτερικό.

«Στην Ελλάδα λέμε ότι οτιδήποτε στο εξωτερικό είναι καλύτερο αλλά δεν ισχύει αυτό. Και πριν τον κορονοϊό, δεν υπήρχαν οι πόροι στην υγεία στην Αγγλία, πλέον όμως υπάρχει χώρος για τους υπόλοιπους ασθενείς, λόγω των ασθενών με τον κορονοϊό. Υπάρχει έλλειψη ηγεσίας. Δεν υπάρχει κατεύθυνση. Επίσης δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση».

Τέλος ο κ. Νικολούσης περιέγραψε και την δική του εμπειρία από τον κορονοϊό καθώς ο ίδιος νόσησε τον Απρίλιο. «Εγώ το πέρασα δύσκολα αν και δεν έχω υποκείμενο νόσημα. Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο με πολύ πυρετό. 17 ημέρες πυρετό. Ήταν δύσκολα».

Πηγή: madata.gr