Ελληνίδα γιατρός περιγράφει τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της Ιταλίας

0
55

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σχολιάζει σε τηλεοπτική της συνέντευξη Ελληνίδα γιατρός.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega η Παναγιώτα Μουζακίτη, παθολόγος σε Πανεπιστήμιο της Πάρμα επεσήμανε χαρακτηριστικά «στις δύο τελευταίες βάρδιες δεν αντιμετωπίσαμε νέο κρούσμα του ιού, κάτι που δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα».

«Μέχρι στιγμής πάντως η κατάσταση είναι δραματική και μοιραία υπάρχουν γιατροί στις ΜΕΘ, που αναγκάζονται να κάνουν επιλογή ασθενών. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όλους τους ασθενείς αλλά άλλη δυνατότητα έχει νέος άνθρωπος άλλη ένας ηλικιωμένος» σημείωσε.

«Αρχίζω να πιστεύω πως θα βγούμε κάποια στιγμή από το τούνελ» είπε εκφράζοντας την αισιοδοξία της πώς η κατάσταση στην Ιταλία θα γίνει καλύτερη και θα σημειωθεί μείωση των θανάτων και των κρουσμάτων.

Τέλος η Παναγιώτα Μουζακίτη εστίασε στη σημασία της τήρησης των μέτρων προφύλαξης, προκειμένου να μην φθάσει το σύστημα υγείας της Ελλάδας στη δραματική κατάσταση που βιώνει το τελευταίο διάστημα η γειτονική Ιταλία.

Πηγή: madata.gr