Έλον Μασκ: Είναι έτοιμος να παρέχει δορυφορικό ίντερνετ στο Ιράν

0
30

Στη χαλάρωση των κυρώσεων στις υπηρεσίες διαδικτύου στο Ιράν προχωρά η κυβέρνηση Μπάιντεν, μία κίνηση που αποσκοπεί στην «υποστήριξη της ελεύθερης ροής πληροφοριών» για τους Ιρανούς εν μέσω εκτεταμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση λόγω «απρεπούς ένδυσης» – η αστυνομία ηθών έκρινε ότι δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή, ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ιρανικές αρχές που «έπνιξαν» την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα για να διαταράξουν τις διαδηλώσεις και «να εμποδίσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλωτών».

Ο Έλον Μασκ θέλει να προσφέρει στο Ιράν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων Starlink

Σε αυτό το κλίμα, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η εταιρεία SρaceX σκοπεύει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ώστε να προσφέρει στο Ιράν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων Starlink, το οποίο αξιοποιήθηκε και στην Ουκρανία για να οργανωθεί η αντίσταση στη Ρωσία.

Ο Έλον Μασκ είχε ήδη δηλώσει τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του ήθελε να παρέχει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink στο Ιράν και θα ζητούσε εξαίρεση από τις κυρώσεις. Ήδη παρέχονται υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.

Πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr