Έλον Μασκ: Θα ακυρώσει το απαγορευτικό της Twitter στον Ντόναλντ Τραμπ

0
54

Ο Έλον Μασκ δήλωσε πως εάν κλείσει η συμφωνία για αγορά της Twitter Inc. θα “αντέστρεφε τη μόνιμη απαγόρευση” που έχει επιβάλει η εταιρεία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε ο CEO της Twitter και της Tesla που συμμετείχε διαδικτυακά σε συνέδριο αυτοκινήτων των Financial Times, “θεωρώ πως δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Πιστεύω ότι ήταν λάθος, γιατί αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και δεν κατέληξε τελικά στο να αφαιρέσει τη φωνή από τον Ντόναλντ Τραμπ”.

Με αυτόν τον τρόπο θα επέτρεπε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να επιστρέψει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναιρώντας την απόφαση που ελήφθη τον Ιανουάριο του 2021, μετά τα tweet του Τραμπ, σχετικά με τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Το Twitter εξήγησε τότε ότι ο Τραμπ είχε παραβιάσει τις πολιτικές και ρίσκαρε να υποκινήσει τη βία μεταξύ των υποστηρικτών του. Το Facebook έβαλε “απαγορευτικό” στον Τραμπ για παρόμοιους λόγους.

Ο Μασκ χαρακτήρισε την απόφαση για τον αποκλεισμό του Τραμπ “ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη”. Είπε ότι οι μεμονωμένες αναρτήσεις στο Twitter θα μπορούσαν να είναι κρυφές και ότι τα άτομα θα μπορούσαν να τεθούν σε προσωρινή αναστολή, “εάν πουν κάτι που είναι παράνομο ή με άλλον τρόπο απλά, ξέρετε, καταστροφικό για τον κόσμο”. Ωστόσο, είπε ότι “οι μόνιμες απαγορεύσεις απλώς υπονομεύουν θεμελιωδώς την εμπιστοσύνη στο Twitter”.

Πηγή: WSJ, NYT

Πηγή: madata.gr