Εμμμμ …. Ο Ερντογάν κάθεται σε πολυθρόνα και αφήνει όρθια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

0
24

Σκληρή κριτική προκάλεσε ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Αγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν η τελευταία έμεινε όρθια με τους δύο να κάθονται στις προεδρικές πολυθρόνες. 

Στο βίντεο της συνάντησης η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που δείχνει φανερά αμήχανη όταν βλέπει τους Σαρλ Μισέλ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάθονται στις πολυθρόνες, ακούγεται να λέει (περίπου στο 0:48) ένα «εμ», απορώντας έτσι για το πού θα καθίσει. Αρχικά, στέκεται όρθια κοιτάζοντάς τους και λέει πάλι «εμ»… 

Επειτα από την αντίδρασή της, της προτείνουν να κάτσει σε έναν μπεζ καναπέ σε αρκετή απόσταση από εκείνους, απέναντι δηλαδή από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έχει χαμηλότερη θέση σύμφωνα με το τυπικό διπλωματικό πρωτόκολλο από την πρόεδρο της Κομισιόν.

Ανδρουλάκης: Δείγμα πώς ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη

Το βίντεο αυτό κάνει το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια για τη στάση που κράτησε ο Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ευρωβουλευτής  ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναδημοσιεύει στο Twitter του το συγκεκριμένο βίντεο, αναφέροντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη.

Πηγή: madata.gr