Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα οι ανακοινώσεις EMA για τα περιστατικά θρομβώσεων

0
38

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με  θρομβώσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 και το ενδεχόμενο να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων, όπως ανακοινώθηκε από τον EMA.

Η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με “τα περιστατικά θρομβώσεων” που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, διευκρίνισε ο ΕΜΑ.

Χθες Τρίτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ανέφερε ότι το της εταιρείας συνδέεται με τις περιπτώσεις θρομβώσεων αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία: “Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτή την αντίδραση”, δήλωσε ο επικεφαλής εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, στην εφημερίδα Il Messaggero της Ιταλίας.

Λίγο αργότερα, ο EMA δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων. Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η ανακοίνωση του EMA, που σήμερα θα γνωστοποιήσει τα τελικά του συμπεράσματα.

news247

Πηγή: madata.gr