Εμβόλιο Pfizer- BioNTech: Παιδιά Τούρκων μεταναστών το ζευγάρι που ανακάλυψε το εμβόλιο

0
45

Τα παιδιά Τούρκων μεταναστών και ο έρωτάς τους μέσα στα εργαστήρια – Στα 21 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η αξία της εταιρείας τους

Πολλά χαμόγελα στην ανθρωπότητα σκόρπισαν οι χθεσινές ανακοινώσεις των Pfizer και BionTech ότι το εμβόλιο που ανέπτυξαν κατά του κοροναϊού είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου.

Ο 55χρονος Dr. Sahin και η 53χρονη Dr. Tureci είναι οι ιδρυτές της BioNTech, της εταιρίας που συνεργάζεται με τη Pfizer και πλέον η εταιρεία τους κοστίζει δισεκατομμύρια.

Επιστήμονες και επιχειρηματίες ο 55χρονος Dr. Sahin και η 53χρονη Dr. Tureci, είναι μεταξύ των 100 πλουσιότερων Γερμανών, με την αξία της εταιρείας τους, της BioNTech, να ανέρχεται στα 21 δισ. ευρώ μετά την ανακάλυψη του εμβολίου.

Παιδιά μεταναστών κι οι δύο έζησαν δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν γεννήθηκε στο Ισκέντερουν και η οικογένειά του μετακόμισε στη Δυτική Γερμανία όταν ο ίδιος ήταν τεσσάρων ετών. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία.

Η Dr. Tureci, επικεφαλής γιατρός της εταιρείας, γεννήθηκε στη Γερμανία και είναι κόρη ενός Τούρκου γιατρού που μετανάστευσε στη χώρα από την Κωνσταντινούπολη.

Το ζευγάρι ερωτεύθηκε μέσα στα εργαστήρια, ενώ η Οζλέμ Τουρέτσι είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της ότι ακόμη και την ημέρα του γάμου τους, και οι δύο αφιέρωσαν χρόνο σε μια εργαστηριακή εργασία.

Η εταιρία πουλήθηκε το 2016 στην ιαπωνική Astellas για 1,4 εκατ. δολάρια. Όταν το 2008 έφτιαξαν την BioNTech, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς επένδυσε αμέσως 55 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρει το skynews.

Πηγή: madata.gr