Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανησυχία για την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας στα Τέμπη

0
9

«Ανησυχία» για «την πολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας στα Τέμπη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας πως γίνεται «προσπάθεια να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλευσης της τραγωδίας στα Τέμπη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

Πηγή: madata.gr