Ένταση και στη Βουλή για τα επεισόδια – Απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

0
14

Στην αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε στην Πανεπιστημίου . Η συζήτηση στη Βουλή άνοιξε με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση να ζητά από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν την πολιτική όξυνσης ενώ διαβίβασε στην κυβέρνηση αίτημα απελευθέρωσης των προσαχθέντων καθώς όπως πληροφορείτο εκείνη την ώρα γινόταν λόγος και για προπηλακισμό βουλευτών.

“Ηυγειονομική βόμβα στο κέντρο είναι οι 6.000 αστυνομικοί που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με τη στάση της” είπε. 

Τη στάση της αστυνομίας κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας για κυβερνητικό αυταρχισμό. “Απαράδεκτη και απρόκλητη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ με κρότου λάμψης και προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ σε εκδήλωση που τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είναι Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Προχώρησε σε προσαγωγές . Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλά για προστασία δημόσιας υγείας. Βλέπουμε φωτο με συνωστισμό αστυνομικών πλάι πλάι. Δείτε ποιοι τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Από αυτή την άποψη το λέμε καθαρά. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση προσαχθέντων και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εντάσεις” είπε.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν τον λόγο για να απαντήσει έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος  λέγοντας ότι είναι γνωστό ότι κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας από την ηγεσία του Υπουργείου ελέγχεται. “Τα έκτακτα μέτρα σε έκτακτη κατάσταση την ώρα που ο ιός καλπάζει ελήφθησαν μόνο για υγειονομικούς λόγους. Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση ορισμένων κομμάτων να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν τη σημερινή επέτειο αλλά δεν δέχομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευσε συγκεντρώσεις κατά την διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου  Ομπάμα για δύο ημέρες να κουνούν το δάχτυλο για απαγορεύσεις

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανείς υπεράνω νόμων” είπε ο κ. Μπουκώρος. 

Για λεονταρισμούς της κυβέρνησης χωρίς αποτέλεσμα οι οποίοι προκαλούν δύο μέτρα και δύο σταθμά μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: madata.gr