Ένταση στην Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στην πλατεία – Φωνάζουν συνθήματα

0
51

 Τεταμένη είναι η κατάσταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή – Τουλάχιστον 100 άτομα είναι συγκεντρωμένα – Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή

 Περισσότερα από 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Παρά το κλείσιμο, το οποίο ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πλήθος κόσμου βρίσκεται στην πλατεία και φωνάζει συνθήματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες καλούν του παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν.

 Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία, με απόφαση της κυβέρνησης, θα παραμένει κλειστή κάθε βράδυ από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί.

Στο σημείο έχει μεταβεί από νωρίς ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να αποφευχθεί επανάληψη των εικόνων που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημερώνουν τους πολίτες τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, που τους ζητούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η πλατεία θα κλείνει τις βραδινές ώρες.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, όπως είπε, δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες, Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

Πηγή: madata.gr