Εντοπίστηκε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι. To κύκλωμα των Lover Boys

0
43

Σε ένα σπίτι στο κέντρο της Αθηνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα εντοπίστηκε τελικά η 15χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι που αγνοείτο τα τελευταία δύο 24ωρα. Οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την εξαφάνισή της βρίσκεται το κύκλωμα Lover Boys, μια ομάδα ανθρώπων που προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου με απώτερο σκοπό να τα εξωθήσουν στην πορνεία.
Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης μιας 15χρονης μαθήτριας από το Περιστέρι.

Μετά από δύο εικοσιτετράωρα και ενώ είχε εκδοθεί Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού» οι αστυνομικοί της υποδ. ασφάλειας Δυτικής Αττικής που χτένιζαν όλη την Αττική την εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανήλικη βρέθηκε σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα μαζί με μια 17χρονη, με τη μία από τις δύο κοπέλες δηλαδή που την είχαν προσεγγίσει και την είχαν πείσει με υποσχέσεις να τις ακολουθήσει.

«Την επηρέασε κάποιος τρίτος από το διαδίκτυο, αυτό δε το γνώριζαν οι γονείς, βρέθηκε σε μια κατάσταση εγκλωβισμού ερωτικής σχέσης με κάποιον με ένα τρίτο άτομο που ήταν σε κάποιο κύκλωμα και την είδαν να φεύγει με δύο γυναίκες από το μετρό στο Περιστέρι», είπε κ Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η νεαρή που είναι καλά στην υγεία της οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου, όπου κλιμάκιο έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Ανηλίκων θα συζητήσει μαζί της και θα προσπαθήσει να ξετυλίξει το κουβάρι της εξαφάνισης.

Η μητέρα της Φωτεινής που αγωνιούσε ειδοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είχε προειδοποιήσει ότι η ζωή της κόρης της βρισκόταν σε κίνδυνο. Προσπαθούσε μάλιστα με κάθε τρόπο να βρει την αφορμή για να φύγει από το σπίτι.

«Το παιδί είχε υιοθετήσει συμπεριφορές που προσπαθούσε να πείσει τους γύρω του ότι δέχεται κακοποίηση. Φαινόταν ότι έβαζε μακιγιάζ στα μάτια της για να εμφανίζει μώλωπες και ο απώτερος στόχος ήταν να φύγει από το σπίτι της και να βρεθεί στο σύντροφο της», είπε ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Πίσω από την εξαφάνιση της φαίνεται να κρυβεται το λεγόμενο κύκλωμα Lover Boys. Πρόκειται για επιτήδειους που προσεγγίζουν ανήλικα θύματα κυρίως κορίτσια μέσω διαδικτύου και αφού καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τον έρωτά τους, τότε τα απειλούν χρησιμοποιώντας εκβιασμό και βία εξωθώντας τα στην πορνεία.

«Πρώτα τις επηρεάζουν με μια ερωτική διάθεση στη συνέχεια με εκβιασμό και σε ένα εγκλωβισμό σε ένα κύκλωμα που δεν έχει επιστροφή, γιατί κάποια παιδιά που έχουν φύγει δυστυχώς φεύγουν λέει με τη θέληση τους», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πλέον αναζητούνται δύο άνδρες με τους οποίους η ανήλικη συνομιλούσε στα social media.

Πηγή: madata.gr