ΕΟΔΥ: Rapid tests τον Κρουσώνα μετά τα 21νέα κρούσματα κορονοϊού

0
46

Στον Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για rapid tests σε κατοίκους. Αφορμή, τα πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία των rapid tests, το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα από δημόσια νοσοκομεία και ακόμη 5 σε ιδιωτικά κέντρα, γεγονός που πιθανά, όπως εξήγησε, συνδυασμένο με συγκεκριμένες μετρήσεις, οδήγησε στην απόφαση να γίνει σήμερα αυτή η διαδικασία, για προληπτικούς λόγους. Παρούσα στη διαδικασία διεξαγωγής rapid test ήταν και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μεν. Μποκέας στις μικρές κοινωνίες παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα μέτρα, παρατηρείται μια τάση κάποιες φορές να παρακάμπτονται, καθώς οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς επειδή δεν ζουν σε μεγάλες πόλεις και συναναστρέφονται καθημερινά με γνωστά άτομα. “Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον κόσμο πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων ακόμη και στις μικρές κοινωνίες, αφού το γνωρίζουμε πια καλά, ότι ο ιός δεν κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις”.

Ο κ. Μποκέας διευκρίνισε ότι σε έναν πληθυσμό όπως αυτός του Κρουσώνα που φτάνει τα τρεις χιλιάδες άτομα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν διαμορφώνει συνθήκες κάποιου επιπλέον φόβου, ωστόσο “το να γίνονται τεστ στις μικρές κοινωνίες, βοηθάει στο να διασφαλίζεται και η τήρηση των μέτρων, που αποτελεί κομβικής σημασίας αντίληψη”.

Οι κάτοικοι του Κρουσώνα πάντως, φάνηκαν απόλυτα συνεργάσιμοι και ανταποκρίθηκαν μαζικά στη διαδικασία των τεστ, αφού μόνο μέσα στην πρώτη μιάμιση ώρα της διαδικασίας είχαν εξεταστεί περισσότερα από 120 άτομα.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr