Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματισμένος αστυνομικός αιμόφυρτος στο έδαφος

0
51

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά της εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρούτου- λάμψης και ρήψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

 Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από την ομάδα δράσης ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται βοήθεια από τους συναδέλφους του. Εν αναμονή του ασθενοφόρου έχουν δέσει το κεφάλι του ενώ του μιλούν συνάδελφοί του. Νεότερες πληροφορίες μιλούν για διασώστη του ΕΚΑΒ με μοτοσικλέτα όπου είναι πιο εύκολο να προσεγγίσει το σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 Σύμφωνα με τον Alpha o τραυματίας αστυνομικός πλησίασε με τη μηχανή του κοντά στον κόσμο όπου ομάδα τον έριξε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

 Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: “Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες.

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

  

Πηγή: madata.gr