Επέκταση του μέτρου μείωσης κατά 40% των ενοικίων, προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

0
148

Διεύρυνση του μέτρου μείωσης κατά 40% των ενοικίων σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Παράλληλα, προανήγγειλε και ρύθμιση μετά τη λήξη της κρίσης για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών, για το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η αναστολή πληρωμών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας αναστολής.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τους ανέργους καθώς ναι μεν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά.

Αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup είπε ότι οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών πήραν τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.

Το Ευρωομόλογο εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως και άλλες προτάσεις και παρά το ότι ο συμβιβασμός δεν είναι πολύ κοντά, αισιοδοξεί ότι τελικά  θα βρεθεί μια κοινή λύση όπως κοινός είναι και ο εχθρός.

Ερωτηθείς για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και το ίδιο θα κάνει και τώρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν θα έρθει η ώρα.

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που έχει νομοθετήσει, αλλά και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αυτές παρουσιάστηκαν σήμερα, τόνισε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ανεπιτυχώς να μηδενίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε περισσότερα μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ισχυρότερες οικονομίες και μάλιστα σε κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

Πηγή: madata.gr