Επέστρεψε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ – 170.000 μέλη ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

0
62

Επέστρεψε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ με το σύμβολό του στη νέα ονομασία του ΚΙΝΑΛ. Μετά τη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία το ΚΙΝΑΛ ονομάζεται πια ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χ. Τρικούπη η ταμπέλα με το λογότυπο και τον πράσινο ήλιο, είχε  αλλάξει από τις 28 Νοεμβρίου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε πανηγυρικά με συντριπτικό ποσοστό
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 07.00 το πρωί, σε περισσότερα από 600 εκλογικά κέντρα. Πάνω από 170.000 μέλη του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν για το όνομα, τους Συνέδρους και τις ηγεσίες στις οργανώσεις. Επόμενος σταθμός το Συνέδριο του κόμματος στο τριήμερο 20-22 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να επιλέξουν την ονομασία ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο. Επίσης, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ψήφισαν για:

Την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και
την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου 2022.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για την αλλαγή του ονόματος
Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου για αλλαγή ονόματος και σύμβολα

Με αντίτιμο 3 ευρώ, δικαίωμα ψήφου είχαν τα περίπου 180.000 μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούσαν επίσης να προσέλθουν στις κάλπες χθες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Στις εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ περισσότεροι από 170.000 ψήφισαν για την αλλαγή ονόματος και τα σύμβολα που θα έχει η παράταξη, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης
Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης και γνωστοποίησε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Πηγή: madata.gr