Επι ποδός η Τροχαία – Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

0
38

Επι ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την τήρηση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις και προϋπόθεση την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, αν και αρκετοί οδηγοί προσπαθούν να κάνουν μέχρι και… παζάρια με την τροχαία.

Μειωμένη παρουσιάζεται η έξοδος των οχημάτων, το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή συνολικά 939 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 52 παραβάσεις. Εντατικοί και οι έλεγχοι σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένα.

Αν και η κίνηση είναι μειωμένη, αρκετοί οδηγοί που θέλουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, χρησιμοποιούν ευφάνταστες δικαιολογίες, για να πείσουν την Τροχαία να τους αφήσουν να περάσουν. Άλλοι επικαλούνται λόγους δουλειάς, ενώ άλλοι αναφέρουν προβλήματα στα υδραυλικά και στα ρολόγια της ΔΕΗ. 

 Δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία ήθελε να περάσει τα διόδια για να πάει, όπως είπε, στο μνήμα του άνδρα της, ο οποίος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό πριν από 40 ημέρες. Ήταν στο αυτοκίνητο με τον γιο της, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έδωσαν το “πράσινο φως” για να πάει στο χωριό. Προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς να την αφήσουν, όμως εκείνοι επέμειναν στη στάση τους.

Πηγή: madata.gr