Επιχείρηση σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα – Προσαγωγές και συλλήψεις

0
33

 Επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ με εκατοντάδες Αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες, ενώ επιστρατεύτηκαν ακόμα και τα Drone της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Από τις 12:00 το μεσημέρι, εκατοντάδες αστυνομικοί όλων των Υπηρεσιών στην κυριολεξία «σάρωσαν» το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας ελέγχους για παράτυπους μετανάστες, διακινητές ναρκωτικών, τοξικομανείς ακόμα και οδηγούς ΤΑΞΙ που είτε έχουν «πειραγμένα» ταξίμετρα, είτε λειτουργούν «μαϊμού» οχήματα χωρίς την σχετική άδεια.

Η επιχείρηση «σκούπα» σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε έπειτα από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου, οποίος μάλιστα σε δήλωσή του μετά το πέρας της επιχείρησης τόνισε πως η παρουσία τις Αστυνομίας θα είναι έντονη σ’ ολόκληρο το λεκανοπέδιο, πολλώ δε μάλλον στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα αποτελέσματα από την εν λόγω επιχείρηση είναι τα εξής: «…Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 435 άτομα εκ των οποίων προέκυψαν:

·         125 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας

·         4 συλλήψεις για ναρκωτικά -σε μια περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης,

·         1 σύλληψη για παρεμπόριο,

·         1 σύλληψη για κατοχή πλαστού εγγράφου –διαβατήριο,

·         1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,

·         54 τροχαίες παραβάσεις για στάθμευση εκ των οποίων και 11 αφαιρέσεις πινακίδων,

·         23 λοιπές τροχαίες παραβάσεις (κράνος, ζώνη ασφαλείας κλπ),

·         6 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί-

·         25 έλεγχοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς παραβάσεις .»

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «…Η σημερινή πολύπλευρη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, είναι τμήμα ενός συνολικού οργανωμένου σχεδίου. Με τη συνεχή δράση μας επιφέρουμε καίρια πλήγματα στην παράνομη μετανάστευση, στο εμπόριο ναρκωτικών και στο παράνομο εμπόριο που βλάπτει τις νόμιμες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ενισχύουμε σταθερά και με επιμονή την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς».

Πηγή: madata.gr