Επιχείρηση – εκκλησίες: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για ιερούς ναούς και ιστοσελίδες ακραίων

0
113

Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και για τις επόμενες 48 ώρες η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι επικεντρωμένη στις εκκλησίες, με την εντολή να είναι σαφής. Συνεχείς περιπολίες, ακόμα κι από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ γύρω από τους ιερούς ναούς ώστε να ελεγχθεί αν θα υπάρχει συγκέντρωση ατόμων. Σαφώς και δεν πρόκειται οι αστυνομικοί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, με την οδηγία να είναι συγκεκριμένη και να αφορά σε συστάσεις που θα γίνονται για να μην υπάρχει συγκέντρωση ατόμων έξω από τους ναούς και να υπάρξει κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Βέβαια, αν υπάρξει κάτι πιο οργανωμένο εν αντιθέσει με μεμονωμένους πιστούς που ενδέχεται να πάνε έξω από μια εκκλησία, η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική.

Αυτό που τονίζει η ΓΑΔΑ είναι ότι θα γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος, αν υπάρξει μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν θα πειθαρχήσει στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε η πληροφορία για ιερέα στην Αττική που έστελνε sms κι έλεγε στους πιστούς να κανονίσουν με ραντεβού να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών, που επικοινώνησαν με τον Μητροπολίτη της περιοχής, και του ζήτησαν να συνετίσει τον ιερέα, πράγμα που έγινε και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Σαφάρι έχουν εξαπολύσει και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και δη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει απλώσει ένα… μεγάλο δίχτυ παρακολούθησης πάνω από σελίδες που ανήκουν κυρίως σε ακραίους, που παρακινούν και βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο, ζητώντας να αψηφήσουν τα μέτρα και να πάνε μαζικά στις εκκλησίες στην κορύφωση του Θείου δράματος.

Το μεγάλο στοίχημα να μην εγκαταλείψει κανείς το κλεινόν άστυ

Με δεδομένο ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν την Μεγάλη Παρασκευή για λίγες μόνο ώρες (13:00 – 19:00) δημιουργεί ένα… άγχος στις αρχές για το κατά πόσο θα υπάρξει συνωστισμός στην αγορά, σε περίπτωση που παρθούν πιο αυστηρά μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, είναι τα κοντινά στην Αττική εξοχικά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς έχει στήσει 16 μπλόκα σε κομβικές οδικές αρτηρίες που «βγάζουν» από το κλεινόν άστυ. Αυστηροί έλεγχοι θα σημειώνονται μεταξύ άλλων στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Μαρκοπούλου, στη Βάρης – Κορωπίου, στην Σουνίου, στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη κι αλλού.

Υπάρχει εξάλλου σκέψη να επεκταθεί το πρόστιμο των 300€ και η αφαίρεση των πινακίδων που ισχύει για όσους πιάνονται στα διόδια να εγκαταλείπουν την Αττική και γι αυτές τις περιπτώσεις, όσων παραβούν τα μέτρα κι εντός λεκανοπεδίου για τα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

Πηγή: madata.gr