Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθεί το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων και οι διορθωτικές δηλώσεις;

0
44

Σειρά εκκρεμών καταβολών του περασμένου έτους αναμένεται να ξεκινήσει να πληρώνεται από αυτή τη βδομάδα.

Ειδικότερα, έως την Παρασκευή καταβάλλεται η τελευταία δόση του δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας το Δεκέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναλογία από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν δηλαδή σε αναστολή όλο το Δεκέμβριο, θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ.

Οι άλλοι θα λάβουν ποσό ανάλογο με τις ημέρες της αναστολής τους.

Για παράδειγμα:

    εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και έπειτα η αναστολή τους ανακλήθηκε ώστε να δουλέψουν με click away, θα λάβουν 28 ευρώ
    εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που είχαν τεθεί σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και μετά εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, θα λάβουν 30 ευρώ

Σημειώνεται πως η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε μισθωτού.

Ειδικές αποζημιώσεις

Σε εκκρεμότητα είναι και η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους των οποίων οι εργοδότες υπέβαλαν τελευταία στιγμή -και εντός Ιανουαρίου- αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων.

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πληρωθούν τα αντίστοιχα ποσά εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι οι σχετικές πληρωμές να γίνουν αρχές Φεβρουαρίου.

Επαγγελματίες τέχνης και πολιτισμού

Πληρωμές πρέπει να αναμένονται και για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίοι υπέβαλλαν μονομερείς δηλώσεις.

Δώρο Πάσχα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται και οι πληρωμές σε εργοδότες, που δεν έχουν λάβει ακόμη την κρατική αποζημίωση για το δώρο Πάσχα 2020, καθώς οι σχετικές συμπληρωματικές δηλώσεις και διορθώσεις ολοκληρώθηκαν 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: madata.gr