Επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου

0
96

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr  υπήρξε ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Σολτς θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μερικές μέρες μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καγκελάριο της Γερμανίας, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες δηλώσεις και κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας που ανέβαζουν την ένταση στο Αιγαίο.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή (10/6) στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Σε Αθήνα και Άγκυρα η Αναλένα Μπέρμποκ

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη (8/6), προερχόμενη από το Πακιστάν και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η κ. Μπέρμποκ θα μεταβεί την επομένη (9/6) στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Πηγή: madata.gr