Επεισόδιο με τον Βαρουφάκη στην Αίγινα λόγω καραντίνας

0
62

 Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στην Αίγινα όπου έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού, στο οποίο έχει εξοχικό.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι θα έπρεπε να περάσει, όπως και όλοι οι επιβάτες, από τον ενδελεχή έλεγχο που είχε στηθεί. Παρά την έκκληση των λιμενικών αρνήθηκε να παράσχει τα σχετικά έγγραφα της μετακίνησής του. Αντιθέτως, επικαλέστηκε την ιδιότητά του. Την ίδια αντιμετώπιση επεφύλαξε και στον δήμαρχο του νησιού που βρέθηκε επίσης στο λιμάνι. Αναχώρησε για την οικία του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι συντάσσεται δικογραφία.

Είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι έσφαλε, καθώς το ίδιο βράδυ έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο CNN, αποκαλύπτοντας την τοποθεσία του. Στην διαδικτυακή τηλεσυζήτηση που είχε με μέλη και φίλους του Μέρα25 από την Πελοπόννησο δήλωσε: «εμείς στο Μέρα25 αρνούμαστε να μείνουμε σπίτι τουλάχιστον ψυχολογικά, κινηματικά, πολιτικά. Σωματικά μένουμε στο σπίτι…»

Δεν πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία. Στη Βρετανία έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο υφυπουργός, που καλεί καθημερινά τους πολίτες να σεβαστούν την καραντίνα, την «έσπασε». Όταν έγινε γνωστό ότι ταξίδεψε περίπου 200 χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Λονδίνο μέχρι την εξοχική έπαυλή του στο Χέρεφορνσάϊρ, αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν καταδέχτηκε ούτε αυτό να πράξει. Η ενέργειά του, πάντως, έγινε αντικείμενο καυστικών σχολίων στα social media.

protothema

Πηγή: madata.gr