Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση – Πού παρουσιάζονται προβλήματα

0
78

Aυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων που έφυγαν για τη γιορτή του Πάσχα. Μάλιστα, η κατάσταση όσο περνούν οι ώρες αναμένεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Αυξημένα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

 Λίγο μετά τις 16:30, η κίνηση ήταν αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα από τον Ισθμό μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ χαμηλές ταχύτητες παρατηρούνταν από την Κινέτα μέχρι τη Νέα Πέραμο.

 Στην Αθηνών – Λαμίας αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της λίμνης Υλίκης, ενώ χαμηλές ταχύτητες παρατηρούνται από τη Μαλακάσα μέχρι και τα διόδια των Αφιδνών.

  
Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ

 Σημειώνεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Το απόγευμα αναμένεται να πυκνώσει η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Αργοσαρωνικός, Κυκλάδες και Κρήτη ήταν φέτος εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Όπως είναι φυσικό η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός λόγω της εξόδου των εκδρομέων. Ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, περιλαμβάνει ειδικότερα:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Πηγή: madata.gr