Επίθεση με βιτριόλι: Καλοστημένη απολογία – Εξοργισμένη η Ιωάννα, λέει ο δικηγόρος της

0
45

Έναν χρόνο μετά το περιστατικό που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας, της άτυχης 35χρονης που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι κάτω από το γραφείο που δούλευε, η 36χρονη δράστις ομολόγησε την επίθεση και απολογήθηκε για όλα όσα την κατηγορούν.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, σημείωσε ότι η απολογία της 36χρονης δεν πείθει κανέναν όπως και η συγγνώμη που ζήτησε.

«Είναι ένα κείμενο που το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημα της στην ανακρίτρια».

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι η κατηγορούμενη κατά την απολογία της δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα που της έθεσε η ανακρίτρια, δηλαδή στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό αλλά και τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην εγκληματική της πράξη.

«Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα».

Κρίσιμος, σύμφωνα με τον συνήγορο του θύματος, είναι και ο χρόνος αλλά και ο τρόπος της απολογίας, ο οποίος έγινε έτσι «ώστε ουσιαστικά να μην πει τίποτα».

«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι», είπε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι η Ιωάννα εξορίστηκε όταν έμαθε τα όσα δήλωσε η δράστις.

«Η Ιωάννα εξοργίστηκε», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

 36χρονης: Παραδέχτηκε την επίθεση – Δεν απάντησε στα καίρια ερωτήματα
Με τρόπο κυνικό 11 μήνες μετά από αυτές τις σκηνές που πάγωσαν τη χώρα, η 36χρονη που βρίσκεται στη φυλακή για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, λύνει τη σιωπή της για πρώτη φορά.
Στην απολογία της στην ανακρίτρια που παρουσιάζει το Live News ομολογεί την αρρωστημένη επίθεση, ζητάει συγγνώμη και υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει αλλά ακόμα και σήμερα όπως θα δούμε κρατάει κλειστά ορισμένα από τα πιο βασικά χαρτιά της υπόθεσης,

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Ολα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου» ανέφερε στην απολογία της η 36χρόνη, ενώ τόνισε ότι είχε αποκτήσει μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα που όμως επιφυλάχθηκε να εξηγήσει και να αναλύσει αργότερα.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό» είπε η ίδια.

Η 36χρονη που κατέστρεψε το πρόσωπο και τη ζωή της Ιωάννας, τόνισε σε διάφορα σημεία της απολογίας της, ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα. Δεν είμαι χημικός απάντησε όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για το κακό που θα προκαλούσε.

«Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός» προσπάθησε να εξηγήσει.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω…»
Η 36χρονη στην απολογία της ανέφερε ακόμα: «Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης, θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ»

Στα βίντεο εκείνης της μέρας, οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, είχαν πιάσει την 36χρονη να φεύγει από το σημείο με ταξί, με το βιτριόλι που είχε απομείνει στα χέρια της. Το πρωί δεν θέλησε να αποκαλύψει πως έφτασε στα χέρια της, το καυστικό υγρό. Διευκρίνισε όμως ότι δεν είχε συνεργούς. «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα» είπε η 36χρονη.

Η 36χρονη, που διέψευσε ότι ήθελε να επιτεθεί ξανά στην Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείο, ζήτησε μια δίκαιη δίκη, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

«Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους» τόνισε σε άλλο σημείο της απολογίας της η 36χρονη.

Μετά την απολογία της, η ίδια επέστρεψε στη φυλακή και πλέον ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις με τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί.

«Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο» ανέφερε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της κατηγορούμενης.

Σε βάρος της 36χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η Ιωάννα συνεχίζει να αγωνίζεται με πρώτο στόχο να καταφέρει κάποια στιγμή να βγει και να δει ξανά το φως του ήλιου.

Προσπάθεια να δικαστεί για σωματική βλάβη
Η 36χρονη με την απολογία της προσπάθησε να κερδίσει δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, ζητώντας συγγνώμη.

Επιδιώκει να μην δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για σωματική βλάβη. Η διαφορά στις δύο κατηγορίες είναι η ποινή που θα εκτίσει η κατηγορούμενη αν κριθεί ένοχη.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ: «η απολογία έχει καθαρά διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα, δεν προσδίδει τίποτα. Η πρόθεσή τής να μην πει ακριβώς το λόγο που είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα είναι δική της και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή. Δεν υπάρχει και παρουσία του δικηγόρου της πιθανώς από σεβασμό προς την Ιωάννα»,

«Η 36χρονη δεν αποκαλύπτει από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι πρώτον γιατί πιθανών κρύβεται κάποιος άνθρωπος που την βοήθησε και δεύτερον δεν θέλει να προσδιορίσει σε ποιο χρόνο το πήρε για να μην δείξει πόσο καιρό σχεδίασε την επίθεση» ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Στην υπόθεση υπάρχουν ακόμα ερωτήματα όπως από που ήξερε η 36χρονη τόσες λεπτομέρειες για τις συσκευές παρακολούθησης και τι ρόλο έπαιξαν στην υπόθεση τα άτομα με τα οποία επικοινώνησε αμέσως μετά την επίθεση.

Πηγή: madata.gr