Επίθεση με βιτριόλι: Τι μου είπε η Ιωάννα για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

0
104

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρχές αποθήκες και προμηθευτές που πωλούν το θεϊκό οξύ, το λεγόμενο βιτριόλι, για να φθάσουν στη γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα. Στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο μίλησε για πρώτη φορά ο διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρίας που δουλεύει η 34χρονη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, ενώ αποκάλυψε τα πρώτα λόγια της. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Γλεντής, διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρίας που δούλευε η Ιωάννα, η 34χρονη του είπε χαρακτηριστικά ότι «Ήταν μια κοπέλα νεαρή και δεν τη γνώριζε. Αυτό μου είπε και τίποτα άλλο. Είπε ότι δεν τη γνώριζε και ότι φορούσε μάσκα του χειρουργείου για τον κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Γλεντής. 

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Ιωάννας την ώρα που ο πατέρας του προϊστάμενού της και διευθυντής στην ασφαλιστική εταιρία που δουλεύει την μετέφερε στο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα η Ιωάννα προσπαθεί να συνδυάσει πρόσωπα και πράγματα, ενώ όσους υποψιαζόταν ότι μπορεί να έχουν εμμονή μαζί της, έχουν βγει προς το παρόν από το κάδρο των υπόπτων. 

Σε ερώτηση για το αν το «μυστικό» στην αιτία της επίθεσης κρύβεται μέσα στην εταιρεία, ο κ. Γλεντής ήταν κατηγορηματικός «Μπορώ να ξέρω εγώ τι μπορεί να είναι; Υπάρχουν πενήντα άτομα ειναι δυνατόν; Αυτό το άτομο ειναι επικίνδυνο και πρέπει να συλληφθεί, κινδυνεύουμε όλοι», επεσήμανε. 

Σημείο «κλειδί» από πού αγόρασε η γυναίκα το βιτριόλι  

To γενικό Χημείο του Κράτους έδωσε την απάντηση για το είδος του καυστικού υγρού και είναι το θεϊκό οξύ, το λεγόμενο βιτριόλι.

Το βιτριόλι παράγεται στο εξωτερικό και οι προμηθευτές στην Ελλάδα ειναι εκατοντάδες. Η παραγγελία μπορεί να γίνει και μέσω διαδικτύου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Χημικών, Θανάσης Παπαδόπουλος. 

«Μπορούμε να το προμηθευτούμε από έναν που κάνει εμπόριο χημικών, ο οποίος φυσικά οφείλει να ελέγξει ποιος ειναι ο τελικός χρήστης, δηλαδή αν το παραγγείλω εγώ από το πανεπιστήμιο ειναι προφανές ότι γνωρίζει. Αν το παραγγείλετε κάποιος άγνωστος θα πρέπει θεωρητικά να ελέγξει ποιος είναι και ποια θα ειναι η χρήση του. Τώρα αν γίνεται αυτό, ειναι ένα τοπίο σχετικά θολό, ενώ ο προμηθευτής που έχει μαγαζί υποχρεούται να έχει αποθήκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν αποκλείεται να ήθελαν να τη σκοτώσουν»

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν την Ιωάννα δεν μπορούν να συνέλθουν και θέλουν να συλληφθεί η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας. 

Η θεία της Ιωάννας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα, ούτε το ίδιο το κορίτσι, ενώ το μίσος που επέδειξε η δράστρια τους αφήνει όλους άφωνους.

Μέχρι στιγμής η 34χρονη έχει μιλήσει ελάχιστα στους αστυνομικούς και δεν τους έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην έρευνα για τη σύλληψη της μαυροφορέμενης γυναίκας.

Πηγή: madata.gr