Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Αλήθεια είπε ο Διακόπουλος, το Oruc Reis έκανε έρευνες

0
62

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλώντας στο MEGA συμφώνησε με την εκτίμηση που έκανε προ ημερών ο παραιτηθείς τελικά Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλέξανδρος Διακόπουλος, σχετικά με τις έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Και επιβεβαίωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το Oruc Reis έκανε τελικά έρευνες, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή που θέλει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο να μην έχει καταφέρει να κάνει έρευνες αφού ο θόρυβος από τα πλοία το εμποδίζει.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ είπε για τον Αντιναύαρχο ε.α Αλέξανδρο Διακόπουλο, ότι “σεβάστηκε τα γαλόνια του και είπε την αλήθεια για το Oruc Reis” ενώ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι δεν έχει κουλτούρα για να δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών.

“Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis. Ο Ναύαρχος Διακόπουλος είπε την αλήθεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάθει να δέχονται τις εισηγήσεις από τους ειδικούς. Βοηθούν τους ξένους να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ζιαζιάς.

Τι είχε πεί ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε επί λέξει: “Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακόυμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “ο σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ”. Και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση.”

Υστερα από τις δηλώσεις αυτές που προκάλεσαν τη δυσφορία του Μαξίμου ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση, αλλά τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Το μυστικό σχέδιο Suga της Τουρκίας για να προκαλέσει την Ελλάδα

Πηγή: madata.gr