Επιτροπή Δεοντολογίας: Άρση ασυλίας δύο βουλευτών για συμμετοχή σε πανηγύρια

0
13

 Σε οριακή εισήγηση για άρση ασυλίας βουλευτών οι οποίοι παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα συμμετέχοντας το καλοκαίρι σε πανηγύρια κατέληξε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής αφορούσε στον βουλευτή της Ν.Δ Ανδρέα Κουτσούμπα και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου για συμμετοχή σε πανηγύρια. 

Κι ενώ φαινομενικά η εισήγηση θα εγκρινόταν ομόφωνα, βουλευτές της πλειοψηφίας με έκπληξη είδαν συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να διακρίνουν τις περιπτώσεις λέγοντας πως πρέπει να αρθεί η ασυλία μόνο του βουλευτή της Ν.Δ., καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χόρεψε.

Ένταση επικράτησε ωστόσο καθώς από πτέρυγα της μειοψηφίας εκφράστηκε η θέση πως θα πρέπει να εξεταστεί αν η συμμετοχή στα πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή.

Τελικά μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση η οποία διήρκεσε 2,5 και πλέον ώρες η επιτροπή εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή ωστόσο πλειοψηφία καθώς ο βουλευτής της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Πηγή: madata.gr