Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού από την Σύρο, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα

0
54

Κάτοικος Σύρου, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας
Διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” ανακοινώνει τα ακόλουθα:

– Κάτοικος Σύρου προσήλθε στο Νοσοκομείο, το πρωί της Κυριακής 12.7, με πυρετό και σωματικούς πόνους. Εξετάστηκε στα εξωτερικά container απομόνωσης και κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία του. Ελήφθη δείγμα για εξέταση Covid-19 και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

– Ο ασθενής νοσηλεύθηκε για μερικές ώρες σε απομόνωση, στην ειδική πτέρυγα Covid-19. Eλήφθησαν τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ατομικής προστασίας του ιδίου και του ιατρικού-νοσηλευτικού-λοιπού προσωπικού.

– Διακομίστηκε, το πρωί της Δευτέρας 13.7, με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού -με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ- σε κάψουλα αρνητικής πίεσης στο “ΘΡΙΑΣΙΟ”.

– Ιχνηλατήθηκε όλο το προσωπικό, το οποίο φρόντισε τον ασθενή, και τηρήθηκαν τα μέτρα, που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

– Εντός των επόμενων ημερών, θα ληφθούν δείγματα από μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου. Αυτό θα γίνει επιπλέον των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προς επίρρωση της ασφάλειας δημόσιας υγείας της Σύρου.

Η τήρηση των μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού και η φροντίδα της ατομικής υγείας όλων είναι ο μονόδρομος στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού. Με ψυχραιμία, προσήλωση στο σκοπό του και πλήρη επαγγελματισμό το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωναϊού.

Πηγή: madata.gr