Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις; Τι απάντησε ο Σταϊκούρας

0
157

Δεν τίθεται για την ώρα θέμα παράτασης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση έστω και 15 ημερών όπως γράφουν πολλά δημοσιεύματα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Σκάϊ, απάντησε ότι δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο. Έχει ήδη δοθεί παράταση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το βράδυ της Τρίτης ψηφίστηκε η διάταξη – για την οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση- βάσει της οποίας διευκολύνονται οι Έλληνες πολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους σε περισσότερες δόσεις: αντί για τρεις διμηνιαίες σε οκτώ μηνιαίες. Αυτά ξεκινούν να υλοποιούνται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τέλος Ιουλίου. Αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι “ήδη έχει δοθεί παράταση από τέλος Ιουνίου σε τέλος Ιουλίου “.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας την Τρίτη και στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση, όπως θέλουν οι λογιστές, οι οποίοι μάλιστα ζητούν έως τις 30/9, δήλωσε ότι “οι λογιστές μπορεί να ζητούν ως 30/9, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Αν παραταθεί τόσο πολύ, αυτομάτως συρρικνώνεται ο αριθμός των δόσεων κάτι που θα δυσκολέψει τους πολίτες”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: madata.gr