Έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή. Στον ανακριτή ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

0
9

Κατεπείγουσα έρευνα ζητήθηκε με εντολή του Θάνου Πλεύρη για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ζητείται να ερευνηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Την πόρτα του ανακριτή περνά σήμερα, Δευτέρα ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Σημειώνεται πως ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο ίδιος επέμενε στην απολογία του ότι δεν εγκατέλειψε σε κανένα σημείο τη θέση του και βρισκόταν διαρκώς στο σταθμαρχείο.Σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, είπε πως δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στις συνομιλίες και περιμένει, όπως είπε ο δικηγόρος του, να ακούσει το περιεχόμενο τους, για κάποια πράγματα που ίσως δεν θυμάται πως διατύπωσε.

Ο συνήγορός του τόνισε πως  ο 50χρονος «μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος, είπε τα πράγματα όπως έγιναν χωρίς να φοβηθεί εάν από αυτή την αναφορά προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι».

«Δεν έπινε, δεν γλεντούσε και δεν έκανε πάρτι» είπε o συνήγορός του και τόνισε πως δεν χρησιμοποίησε κανένα πολιτικό μέσο ώστε να τον κάνουν σταθμάρχη.

Πηγή: madata.gr